دستگاه صحافی مارپیچ coilmac-m
معرفی انواع دستگاه صحافی

انواع دستگاه صحافی

هم اکنون در ایران انواع دستگاه صحافی وجود دارد که دارای عملکرد و مکانیزم متفاوت  هستند ‌. دستگاه صحافی دارای انواع دستی،نیمه برقی،و تمام برقی می باشد .کاربران با توجه به نیاز و بودجه خود می توانند دستگاه صحافی مورد نیاز خود را از انواع دستگاه صحافی موجود در بازار انتخاب و تهیه  نمایند ‌ البته قائل ذکر است که با تنوع زیاد  این دستگاه ها و  برند های مختلف موجود در بازار انتخاب یک دستگاه مناسب  دشوار بوده و باعث سردرگمی در خریدار می شود اما با کمی مطالعه و مشاوره از افراد  دارای تخصص در این زمینه می توان به انتخاب دستگاه مناسب دست یافت . در ادامه با انواع دستگاه  صحافی ،کاربرد  آنها و نحوه کارشان آشنا خواهیم شد .

دستگاه صحافی منگنه ای

این دستگاه ساده ترین  و رایج ترین  دستگاه صحافی به شمار می آید که در خانه ،ادارات ،سازمانها و …کاربرد زیادی دارد ‌. این دستگاه به دلیل سرعت و سهولت استفاده  مورد توجه بسیاری از کاربران قرار دارد . منگنه اغلب از جنس مس و گالوانیزه می باشد  ودر استفاده های معمولی از دو منگنه استفاده می شود و با افزایش ضخامت و تعداد اوراق تعداد منگنه های  مورد استفاده به سه و چهار عدد هم افزایش می یابد . تعداد ورقه های کاغذ استفاده برای صحافی منگنه ۴ تا ۶۴ عدد می باشد  . اگرچه  ورقه ها نازک باشند  این تعداد قابلیت افزایش را دارد . محدود بودن تعداد صفحات در دستگاه منگنه از مشکلاتی  است که ممکن است برای کاربران آزار دهنده باشد . در منگنه باید صفحات استفاده شده  مضربی از ۴ باشد . چون وقتی  یک کاغذ را از وسط تا میزنیم شاهد ۴ صفحه خواهیم بود .  از دستگاه صحافی منگنه در تهیه انواع مجلات ،کاتالوگ ها ،دفتر چه راهنما ،لیست قیمت و … استفاده می شود . آثار چاپی حاصل از این دستگاه دارای وزن سبک ، ظاهری مناسب و جذاب ، قیمت ارزان تر و  انعطاف پذیر ی مناسب می باشد  . هنچنین هزینه حمل آنها کمتر بوده  به همین دلایل  این دستگاه  جزء دستگاه های پر مصرف صحافی می باشد .

دستگاه صحافی سیمی کن

دستگاه صحافی سیمی کن از دیگر دستگاه های صحافی می باشد . این دستگاه با توجه به حجم و جنس اوراق دارای نمونه های متفاوتی می باشد . در دستگاه صحافی سیمی کن ابتدا باید ورقه ها را به صورت ۱۵ تایی مرتب و پانچ نمود و سپس با رد کردن سیم مخصوص در این سوراخ ها صحافی انجام گیرد .اما قابل ذکر است  که این دستگاه به دلیل وزن و حجم زیاد در همه جا قابل استفاده و کارآمد نمی باشد .دستگاه اکس آفیس جایگزین مناسب این دستگاه است .

 

دستگاه صحافی فنر انداز

 با  افزایش تنوع  و برند انواع دستگاه های فنرزن انتخاب دستگاه مناسب بسیار دشوار شده است .با توجه به اینکه در ابتدای استفادا از محصول کیفیت اصلی دستگاه نمایان نمی شود ، بهتر است از افراد  آگاه و دارای تخصص در این زمینه برای انتخاب  دستگاه فنر زن مناسب اقدام  نمایید . دستگاه فنر زن به صورت دستی ،نیمه برقی و برقی در بازار موجود است .

 

دستگاه فنر زن مارپیچ

دستگاه فنر زن مارپیچ از جمله دستگاه  مورد علاقه کاربران می باشد .این دستگاه  با پانچ کردن صفحات شروع به کار می کند  و با فنر انداز که با قلتک چرخشی فنر را از سوراخ های پانچ عبور می دهد  و  حذف اضافات فنر عمل خود را به پایان می رساند . دستگاه فنر زن مارپیچ دارای دکمه خلاص کن می باشد که توانایی تنظیم تعداد سوراخ پانچ را دارد (ظرفیت اوراق برای برای پانچ ده تا بیست و پنج  عدد می باشد و تعداد سوراخ های پانچ برای سایزA4 سی و چهار عدد می باشد )

این دستگاه دارای سه دستگیره برای تنظیم فاصله پانچ از لبه کاغذ و تنظیم  محل قرار گرفتن پانچ اول و پانچ کردن دارد .

دستگاه فنر زن مارپیچ برای انواع جزوه ها ، کتاب ها، و … قابل استفاده است که علاوه بر ظاهر زیبا و مرتب سهولت در  ورق زدن را به همراه دارد.

دستگاه فنر زن پلاستیکی یکی از انواع دستگاه فنرزن صحافی است که اکنون منسوخ شده است

دستگاه فنر زن دوبل

دستگاه فنر زن دوبل از جمله دستگاه های کاربردی در صنعت صحافی می باشد .در بسیاری از کتاب ها ، دفتر ها ‌، دفترچه ها و‌‌‌… شاهد  این نوع فنر  هستیم .   فنر دوبل دارای جنس فلزی با روکش پلاستیک  می باشد و دارای رنگ های مختلف است که رنگ سفید و مشکی آن پر مصرف می باشد .برای اولین بار این فنر ها از کشور آلمان وارد ایران شد که دارای هزینه بالاتری بود با وارد کردن نمونه چین و ترکیه ای این این فنر به مراتب  با صرفه تر بود اما برای مقرون به صرفه تر کردن  به تولید نمونه داخلی فنر دوبل پرداخته شد . در این دستگاه نیز همانند دستگاه فنر زن  مارپیچ ابتدا باید ورقه ها پانچ شوند  و نحوه پانچ کردن در آن همانند دستگاه فنر زن مارپیچ است . این دستگاه علاوه بر محل مخصوص سیمی کردن دوبل  دارای بخشی برای تعیین سایز فنر دوبل می باشد که به سایز و ضخامت و اندازه اوراق بستگی دارد .

دستگاه صحافی چسب گرم

این دستگاه یک ماشین ادرای می باشد و صفت تمیز ترین و قوی ترین دستگاه صحافی را به خود اختصاص داده است . دستگاه صحافی چسب گرم به چهار گروه دستی ‌، برقی رومیزی ‌، برقی ایستاده  و برقی صنعتی تقسیم می شود .

دستگاه چسب گرم دستی : این دستگاه از از سایر دستگاه های چسب گرم ارزان تر است .  همه فعالیت ها در آن به صورت دستی انجام می شود جز گرم کردن چسب که توسط المنت صورت میگیرد . استفاده از این دستگاه مشکلی برای کاربر ایجاد نمی کند و بسیار کارامد است اما به دلیل دستی بودن زمان بیشتری نسبت به سایر دستگاه برای عمل صحافی می طلبد .

دستگاه چسب گرم برقی رومیزی : این  دستگاه تمام مراحل صخافی کردن را به صورت  اتوماتیک انجام می دهد و دارای سرعت مناسبی  هم می باشد .این دستگاه رومیزی بوده و برای تیراژ های متوسط کار آمد است و در عملکرد های با ظرفیت بالا پاسخگو نیاز کاربران نمی باشد .

دستگاه چسب گرم برقی ایستاده : دستگاه چسب گرم برقی ایستاده برای کارهایی با تیراژ بالا طراحی شده و دارای قدرت بالاتری نسبت به نمونه رومیزی است  و عملکردی همانند دستگاه چسب گرم رومیزی دارد .

دستگاه چسب گرم برقی صنعتی :این دستگاه نسبت به سایر  دستگاه های چسب گرم دارای  کیفیت کامل تر و عملکرد تخصصی تر می باشد . این دستگاه علاوه بر سرعت بالایی که دارد دارای ویژگی های پیشرفته تری مانند داشتن  کنترل پنل به صورت lcd ،امکان بغل چسب کردن کتاب و افزایش تعداد غلطکها ی چسب می باشد .به همین دلیل این دستگاه گران قیمت ترین دستگاه چسب گرم می باشد .

در دستگاه چسب گرم یک مخزن برای گرم کردن چسب وجود دارد  و دارای یک شلنگ مخصوص که دمای چسب را در طول شلنگ‌یکسان نگه می دارد .‌

چسب مخصوص صحافی به صورت دانه های جامد شیری رنگ درون مخزن قرار میگیرد  و پس از جذب گرمای مناسب ذوب می شود و این چسب باعث به هم پیوستن ورقه ها به یکدیگر و همچنین به جلد می شود . این چسب نیازی به خشک کردن ندارد و با سرعت بالا خود به خود سرد می شود . البته قابل به ذکر است در حجم زیاد اوراق ابتدا ورقه ها را بهم می دوزند یا منگنه میکنند و سپس عمل چسب کاری صورت میگیرد .

دستگاه چسب  گرم برای کتاب ها ،پایان نامه ها ،مجلات ، بروشور ها و… مورد استفاده قرار میگیرد.

دستگاه صحافی گالینگور

 شاید گالینگور و دستگاه گالینگو به گوش شما رسیده باشد . گالینگو یک جلد محکم است که برای صحافی کردن از آن استفاده می شود  . جنس این جلد از مقوا و موادpvc می باشد .

دستگاه اکس آفیس مناسب برای صحافی گالینگور است .این دستگاه نوعی دستگاه صحافی چسب گرم می باشد که در قسمت دستگاه صحافی چسب گرم توضیحات مناسب ارائه داده شد  .  شعار این دستگاه عملیات صحافی در ۸۰  ثانیه است . یعنی در ۸۰ ثانیه عمل صحافی انجام شده و یک کار شیک و تمیز محکم  تحویل می دهد .نحوه  کار در این دستگاه به این صورت است که در انتهای جلد ها چسب قرار دارد. با توجه به تعداد ورقه ها جلد گالینگور متناسب با آن اندازه انتخاب می شود  سپس ورقه ها را مرتب و مماس روی هم  داخل جلد  قرار داده می شود ،  پس از آن این جلدو ورقه ها در داخل دستگاه  قرار میگیرند و پس از جذب حرارت مناسب و ذوب شدن چسبیدن ورقه ها به جلد ک فقط در ۸۰ ثانیه انجام می شود . عمل صحافی به پایان می رسد . دستگاه اکس آفیس محلی برای قرار دادن نمونه کار برای خنک شدن دارد که حدود ۴ تا ۵ دقیقه زمان می برد .  اگر قسمت انتهایی کار را  زیر یک جسم سنگین قرار دهید یعنی عمل خنک شدن زیر فشار انجام  شدن به مراتب استحکام کار افزایش می یابد .

دستگاه صحافی اکس آفیس  رومیزی می باشد . وزن و حجم مناسبی دارد  و به راحای قابل حمل است  . نحوه کار کردن با این دستگاه بسیار  ساده و راحت  می باشد .این دستگاه توانایی صحافی ۲۴۰ ورقه در ۸۰ ثانیه و به طور همزمان دارد  و به شما این امکان را می دهد تاچند  جلد را به طور همزمان صحافی کنید  و هم از نظر وقت و هم از نظر نیرو صرفه جویی کنید .  البته این دستگاه دارای سایز بندی است که می توانید با توجه  به تعداد اوراق خود  سایز مورد نظر خود را تنظیم کنید .

 آثار چاپی حاصل از این دستگاه شیک ‌، تمیز ،محک و مقاوم است  . برای انواع  پایان نامه ها ، کتاب ها و … از صحافی گالینگور استفاده می شود . یکی از نقاط مثبت جلد های گالینگور ک کار را با ارزش تر و زیباتر می کند  قابلیت طلاکوب و نقره  کوب این جلد ها می باشد .

نتیجه گیری

دستگاه های صحافی انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد خاص خود را بستگی به نوع استفاده دارد.در مطالب بعدی در مورد دستگاه صحافی بیشتر صحبت خواهیم کرد با این حال در صورتی که سوالی دارید می توانید آن را از طریق شماره های 02188491096 – 02188491246 با همکاران ما مطرح و از مشاوره رایگان رویزکالا بر خوردار شوید.